معرفی شغل پرورش دهنده ماهی

پرورش دهنده ماهی انواع ماهی های مختلف خوراکی و تزئینی را پرورش می دهد. اگر شما به ماهی ها علاقه مندید، فعالیت در طبیعت را دوست دارید و  از تولید مخصوصا در مزرعه لذت می برید، این شغل مناسب شماست.

پرورش دهنده ماهی - مسیر ایرانی

پرورش دهنده ماهی گاهی در بخش تولید ماهی های زینتی فعالیت دارد و گاهی نیز ماهی های خوراکی تولید می کند و در برخی از اوقات اقدام به پرورش هر دو نوع ماهی می نماید.

همچنین برخی از تولید کنندگان به پرورش ماهیان سردآبی اقدام می کنند و بعضی دیگر از آنها ماهیان گرم آبی را پرورش می دهند.  ماهیان سردآبی به آن دسته از ماهیانی گفته می شود که به زندگی در آبهای سرد عادت دارند. ماهی قزل آلا و آزاد از معروف ترین ماهیان سردآبی برای ما ایرانیان می باشند. ماهیان گرم آبی نیز به ماهیانی که به زندگی در آبهای گرم دارند گفته می شود. معروف ترین ماهی گرم آبی، ماهی کپور است که در آب های جنوب ایران نیز زندگی می کند.

شرایط کاری پرورش دهنده ماهی

ساعت کاری شما به عنوان پرورش دهنده ماهی بسیار متفاوت است. معمولا کل روز را درگیر خواهید بود.گاهی نیز باید به صورت شیفتی شب ها و تعطیلات نیز کارکنید. محل کار شما غالبا به صورت ایزوله است. شما باید بتوانید در محیط های بیرونی در شرایط آب و هوایی مختلف کار کنید و کارهایی از قبیل حمل اجسام سنگین، نشستن و ایستادن زیاد را انجام دهید.

وظایف پرورش دهنده ماهیپرورش ماهی - مسیر ایرانی

  • نوزادان ماهی و پرورش آنها به طرق مختلف (متناسب با هر ماهی و شرایط آب و هوایی مختلف)

  • غذا دادن به ماهی ها به صورت دستی یا ماشینی

  • نظارت بر سلامت ماهی ها به صورت دائم و دوره ای

  • دسته بندی ماهی ها از نظر اندازه و قرار دادن آنها در محفظه های متناسب

  • نظارت دائم بر دمای آب و میزان اکسیژن آن

  • تمیز کردن فیلترها ، آکواریوم ها و استخر ها

  • ماهی پس از رشد کامل

  • نگهداری از ساختمان ها، تجهیزات و زیستگاه ماهی ها

پرورش دهندگان ماهی معمولا کارگران کمی دارند و بیشتر کارهای بالا را خودشان انجام می دهند.


 

تحصیلات مورد نیاز و نحوه ورود به شغل

فارغ التحصیلان رشته مهندسی منابع طبیعی - شیلات  به ویژه گرایش تکثیر و پرورش آبزیان می توانند وارد این شغل شوند.

در صورت تحصیلات پایین تر برای ورود به این شغل بهتر است در ابتدا در مراکز فنی و حرفه ای آموزش ببینید و سپس اقدام به کار عملی کنید. بدین منظور 2 دوره مجزا برای پرورش ماهیان سردآبی و ماهیان گرم آبی تعریف شده و توسط مراکز مجاز آموزش داده می شود.

 همچنین می توانید با کارکردن در استخرها و مزارع پرورش ماهی نسبت به نحوه انجام کار در این بخش به مرور دانش و تجربه مناسب کسب نمایید.

فرصت های شغلی و بازار کار پرورش ماهی

در صورتی که شما تحصیلات دانشگاهی مرتبط دارید و بیشتر علاقه مند به کارهای دفتری می باشید می توانید در سازمان ها و شرکت های دولتی مرتبط مانند سازمان شیلات ایران یا مؤسسه تحقیقات شیلات ایران و یا شرکت های خصوصی مرتبط استخدام شوید.  ولی معمولا پرورش دهنده های ماهی به صورت مستقل کار کرده و کسب و کار خود را دارند. در این سال ها نیز که بحث کارآفرینی و خود اشتغالی بسیار مطرح می باشد، این حوزه کاری در کنار سختی هایش، به عنوان یکی از بهترین و پردرآمد ترین زمینه های کاری شناخته شده است .

به گفته مدیرعامل تعاونی پرورش ماهیان زینتی استان تهران در یک محیط 100 متری با چند آکواریوم دو نفر میتوانند مشغول کار شوند و با توجه به استقبال خوبی که از ماهیان زینتی در کشور صورت گرفته می توانند درآمد خوبی داشته باشند. در سال های اخیر نیز وزارت جهاد کشاورزی طرح پرورش ماهیان زینتی را جزو طرح اشتغال خانگی قرارداده است و وام هایی را در این خصوص اعطا می کند.

بنابر گفته یکی از پرورش دهندگان با تجربه کشور، در طراحی یک مزرعه تولید ماهی (خوراکی) رعایت اصول زیر برای دستیابی به حداکثر تولید  توصیه می شود :

  • جانمايي دقیق و صحیح محل احداث پروژه

  • استفاده از طراحي استخرهاي پرورش به شيوه مدار بسته

  • استفاده از آب برگشتی تا حداکثر ممکن

  • استفاده از حداقل مصرف انرژی

  • طراحی بر اساس ماژولهای جداگانه (به دلیل امکان احداث چند مرحله ای ،مدیریت آسانتر ،عدم تسری بیماری احتمالی به تمام مزرعه و .)

  • هوادهی قبل از ورود آب به استخر

  • جلوگیری از ریز شده مواد جامد معلق در استخرها

  • جداسازی آب غلیظ و رقیق در خروجی هر استخر

  • استفاده از فیلتراسیون چند مرحله ای (هیدرولیکی-فیزیکی-بیولوژیکی_شیمیایی )

  • نزديكي مزرعه پرورش ماهی به بازارهای مصرف

  • استفاده از آب چاه و دوري از آلودگيهاي و استرس هاي رودخانه اي

درآمد پرورش دهنده ماهی پرورش ماهی - مسیر ایرانی

درآمد پرورش ماهی (خوراکی یا زینتی) تابعی از شرایط و عوامل گوناگون است. اقلیم منطقه، دانش و تجربه پرورش دهنده، میزان استفاده از تسهیلات بانکی و دولتی، سرمایه اولیه و سایر عوامل دیگر هر یک به اندازه ای در میزان درآمد حاصل از کار برای یک تولید کننده ماهی مؤثر است. متأسفانه در این خصوص اطلاعات دقیقی در کشور منتشر نشده است.

اما برای افرادی که در استخدام یک مزرعه پرورش ماهی یا شرکت فعال در این زمینه درمی آیند حقوق و مزایای قابل پیش بینی تری مورد انتظار است و معمولا از حقوق دستمزد تعیین شده در قانون کار پیروی می کند.

همچنین کارکنان شیلات و سایر سازمان های مرتبط دولتی نیز بر اساس قانون خدمات کشوری حقوق دریافت خواهند کرد.

  
درآمد یک پرورش دهنده ماهی در برخی از کشورهای جهان به شرح زیر است :

استرالیا - متوسط درآمد سالیانه در این شغل 38.200 دلار ( قبل از کسر مالیات) می باشد.

انگلستان -  متوسط درآمد سالیانه کارگران این بخش بین 20.000 تا 27.000 دلار و برای مدیران این حوزه حدود 57.500 دلار می باشد.

 

برگرفته از سایت مسیر ایرانی

ماهی ,پرورش ,دهنده ,ماهیان ,صورت ,تولید ,پرورش دهنده ,دهنده ماهی ,پرورش ماهی ,پرورش ماهیان ,ماهیان زینتی ,متوسط درآمد سالیانه ,پرورش ماهیان زینت منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

Kendra9xacct cant پزشکی سلامت مستر تلگرام دانلود آهنگ جدید | دانلود موزیک جدید ساحل آرامش سایت،اختصاصی کانال برنامه و بازی تصفیه آب